YER stoomt jong technisch talent klaar voor de arbeidsmarkt
Werkgevers in de techniek staan voor dezelfde uitdagingen als het gaat om personeel. Vragen als: hoe trekken wij nieuwe technici aan? Hoe gaan we ze...
Als intermediair wil je waarde toevoegen. Je wilt goede mensen inzetten, die aansluiten op de functie en die zich op hun gemak voelen op hun werkplek. Je wilt de juiste mensen bij de juiste opdrachtgever uitzetten. Alleen dan zijn jouw kandidaten van meerwaarde voor de opdrachtgever. En alleen dan zal hij zich opnieuw tot jouw organisatie wenden wanneer er weer mensen nodig zijn.
In de techniek speel je als intermediair een cruciale rol bij het invullen van vacatures in een sector waar er een groot tekort is aan medewerkers. Dat betekent automatisch ook dat je vist in een vijver waarin vele andere organisaties hun hengels al hebben uitgegooid. En uit al dat aanbod moeten de jonge technici dan een keuze maken. Wat blijkt? Vaak wordt toch de keuze voor een intermediair gemaakt.
Waarom ben je als intermediair een aantrekkelijke werkgever? De intermediair wordt vaak ervaren als een werkgever die je als kersverse mbo-er goed op weg helpt met de start van je loopbaan. Tussen wat jonge mensen leren op het mbo en wat er gevraagd wordt en nodig is vanuit het werkveld, zit een gat. Door jong talent begeleiding en scholing aan te bieden, waarbij hij ook nog eens aan de slag kan op een uitdagende opdracht, speel je als intermediair een belangrijke rol bij een voortvarende start van de loopbaan van jong talent.
Als intermediair stel je altijd je mensen centraal. Al tijdens het werving- en selectieproces kijk je naar wat iemand kan. Je kijkt naar wat hij nog moet kunnen. En besluit je de kandidaat aan te nemen, dan regel je dat hij de ontbrekende kennis of vaardigheden zo snel mogelijk leert, zodat hij functioneel inzetbaar is en op opdracht kan of bemiddeld kan worden voor een baan. Kortom: ‘opleiding en begeleiding’ is belangrijk voor startende technici.
Als je mensen snel functioneel inzetbaar wilt hebben, is het belangrijk dat mensen door het volgen van praktijkgerichte cursussen in korte tijd worden opgeleid tot Functioneel Inzetbaar Persoon. Welke cursussen er nodig zijn hangt af van meerdere factoren. Betreft het een individueel persoon? Of wil je een groep mensen opleiden? Wat wil je bereiken? Binnen welke termijn? De ontwikkeladviseurs van TechniekOpleiding.nl denken hierin graag met je mee.
Heb je een kandidaat zonder technische achtergrond die in de techniek wil werken, dan wil je weten of er daarvoor wel genoeg technische aanleg aanwezig is. Voor die kandidaten heeft Techniekopleiding.nl de technische affiniteitentest ontwikkeld. De uitslag daarvan geeft onze studieadviseurs een goed idee of een baan binnen de techniek voor deze kandidaat tot de mogelijkheden behoort. Wil je hierover meer weten, neem dan contact met ons op!
… geven zeker wel garanties voor de toekomst! Lees op deze site bijvoorbeeld over hoe TempoTeam samen met opleider ROVC de zogeheten TechBites heeft ontwikkeld voor flexwerkers. Of hoe YER samen met opleiders ROVC en New Heroes een groep jonge technici heeft klaargestoomd voor en doorontwikkeld tijdens hun 2-jarig traineeship bij uiteenlopende opdrachtgevers.
Wanneer je steeds meer kandidaten krijgt met de wens om binnen de techniek te gaan werken, dan is het fijn dat je zelf wat meer technische achtergrondkennis hebt. Speciaal daarvoor organiseert Techniekopleiding.nl in samenwerking met ROVC de zogeheten ‘Techniek voor HR-dagen’!
Tijdens deze dagen ontdek jij hoe je als intercedent technisch talent sneller kunt herkennen. Dat doe je tijdens de workshop ‘Competentiemanagement in de techniek’, die een halve dag duurt. Daarnaast draai je een halve dag mee in het praktijkcentrum van ROVC in Ede, waar je inzicht krijgt in de technieken waarmee je kandidaten in aanraking komen. Wat is eigenlijk een productielijn? En wat is het werk van een operator? Heb jij zelf meer kennis van techniek, dan is het makkelijker te beoordelen of kandidaten het in zich hebben om de stap naar de techniek te maken.
Bel 088 - 939 0001 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl.
Ontwikkeladvies
Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.