Yuri Steinz
Van Logistiek naar Servicemonteur
Zowel voor werkgevers als voor (potentiële) werknemers is het een uitdaging om een weg te vinden in de wirwar aan subsidies. Het is lastig om overzicht te krijgen van verschillende subsidiemogelijkheden waar jij als werknemer of werkgever aanspraak op kunt maken. Dit heeft vaak te maken met je persoonlijke werksituatie, de opleidingswensen en de regio. Sommige subsidies moet je zelf aanvragen en andere subsidies kunnen alleen aangevraagd worden als (toekomstige) werkgever.
TechniekOpleiding.nl is thuis in de verschillende subsidiemogelijkheden. Onze ontwikkeladviseurs weten van de hoed en de rand als het gaat om subsidieregelingen, voor zowel werknemers als werkgevers en helpen je graag om de verschillende subsidiemogelijkheden voor jou op een rijtje te zetten.
Neem contact op met de ontwikkeladviseurs
Liever telefonisch contact? Bel dan naar 088 - 939 0001
Wil je liever zelf onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn? Op deze pagina staat een aantal subsidieregelingen ‘in de schijnwerpers’ die voor werkgevers en werknemers in de techniek interessant zijn.
Als je 18 jaar of ouder bent en je hebt werk of je zoekt werk, dan kun gebruik maken van het STAP-budget. Met deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden één keer per jaar een budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor om- of bijscholing. Deze subsidie is per 3 juli 2023 gestopt.
Het Rotterdams scholingsfonds biedt scholingsvouchers voor werkzoekenden die in de gemeente Rotterdam wonen. Dit fonds betaalt mee aan scholing tot en met mbo 4-niveau. Voor aanvragen kun je terecht bij het Leerwerkloket Rijnmond.
De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt jaarlijks een bedrag beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Met dit budget kunnen niet directe cursussen of opleidingen bekostigd worden, maar kan wel ingezet worden voor verbeteringen waardoor werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld competentiemanagement en loopbaan- en ontwikkeladviezen.
Het subsidiepercentage bedraagt 60% van de subsidiabele kosten, maar voor bedrijven met minder dan 50 werknemers bedraagt het subsidiepercentage 80%.
Een stimuleringsregeling van de brancheorganisatie Wij Techniek voor aangesloten bedrijven. De tegemoetkoming voor werkgevers kan oplopen tot wel € 3. 500,- en is bedoeld voor het opleiden, begeleiden of omscholen van nieuwe vakmensen in de technische installatiebranche.
Bedrijven in regio de regio Groningen en Noord-Drenthe in bouw en techniek ontvangen een vergoeding. De tegemoetkoming is bedoeld voor het aannemen van personeel vanuit de participatiewet en de WW en zijnde niet-uitkeringsontvangers.
Dit is een traject van OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking). Een OOM-bedrijf kan subsidie aanvragen voor scholing en begeleiding om een kandidaat geschikt te maken voor een technische functie. Dit zijn bijv. werklozen, arbeidsgehandicapten of flexkrachten die doorstromen naar een arbeidscontract.
Dit is een vergoeding voor A+O Metalelektro bedrijven. De vergoeding is voor functiegerichte training/opleiding en begeleiding van zij-instromers in de techniek. Dit zijn bijvoorbeeld werklozen, bijstandsgerechtigden of statushouders.
Bovenstaand hebben we al een aantal subsidiemogelijkheden aangestipt. Wil jij graag een opleiding volgen of zoek je subsidiemogelijkheden voor jouw medewerkers? We helpen je graag bij het vinden van de juiste subsidiemogelijkheden.
Lees hun ervaringen!
Van Logistiek naar Servicemonteur
Van Thuiszorgmedewerkster naar Onderhoudsmonteur cv
Van Filiaalmanager naar Servicetechnicus
Ontwikkeladvies
Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.